Ring Doorbell in HomeKit

Ook al zegt Ring (Amazon) dat ze de apparaten ‘HomeKit Certified’ willen maken, vooralsnog zullen we het moeten doen met HomeBridge om een koppeling te maken. “Waarom deze koppeling?” zul je denken, we hebben immers de Ring app al op onze mobile!

Als de Ring Doorbell aanwezig is als device in HomeKit dan kunnen we acties laten volgen op een beweging of als bezoekers aanbellen. Laat bijvoorbeeld een lamp aangaan als er aangebeld wordt en het is avond…

HomeBridge

Om dit mogelijk te maken hebben we de Ring Plugin nodig en die installeer je vanuit de GUI of via de CLI. Log in met een ssh-sessie en geef het volgende commando:

$ npm i -g homebridge-ring

Vervolgens dien je een refreshToken op te halen via een commando op je HomeBridge terminal, ook weer via een ssh-sessie:

$ ring-auth-cli
This CLI will provide you with a refresh token which you can use to configure ring-client-api and homebridge-ring.
Email:

Geef hier het email-adres op dat gebruikt is voor de Ring portal. De op deze manier verkregen refreshToken is noodzakelijk om in te voeren in de configuratie van Homebridge, in het ‘platform-gedeelte:

"platforms": [
  {
    "refreshToken": [plak hier de refreshtoken]
    "platform": "Ring"
  }
]

HomeKit

Na een herstart van HomeBridge kun je de Ring Doorbell toevoegen als accessoire in HomeKit. Geef aan dat je geen code hebt of niet kunt scannen en de Ring devices worden getoond om toe te voegen. De code om in te voeren is de code die gebruikt wordt voor HomeKit en getoond wordt middels de Q-code op de home-page.

Je ziet hier de snapshots die gemaakt worden van de Ring camera en een ‘Doorbell’ tile. In de tile kun je acties laten uitvoeren als er op de bel gedrukt wordt.

Fake Bulb

Om een lamp aan te laten gaan indien de zon onder is heb je een alternatieve methode nodig want de ’taken’ in de Doorbell kunnen geen tijden gebruiken voor de acties. Gebruik bijvoorbeeld de HomeBridge Plugin ‘Fake bulb‘ om deze aan te zetten indien er aangebeld wordt. Schakel deze dan weer na 1 minuut uit!

Automatisering taak 1

Vervolgens kun je in de Automatisering van HomeKit instellen dat als de fake Bulb aan gaat, Tijd: ‘Tijdens de nacht’, schakel dan lamp x aan op een bepaalde kleur.

Automatisering taak 2

Een tweede Automatiseringstaak kan zijn dat als fake bulb uit gaat, dan schakel lamp x aan op de gewenste kleur die je tijdens de nacht wilt hebben, als er niet aangebeld wordt.

Als alternatief zou je ook een deur-sensor op de voordeur kunnen gebruiken die, nadat aangebeld wordt en je doet de deur open, dus de sensor wordt geactiveerd, de ‘fake bulb’ weer uitschakelt die door de Ring deurbel was aangezet.

Je kunt tevens de Meldingen aanzetten in HomeKit, voor zowel de deurbel als de bewegingsdetectie. Dit zou je dan kunnen doen tijdens bepaalde tijden, of als personen niet thuis zijn. Houd echter rekening met enige vertraging i.v.m. de afgelegde route van deurbel naar iPhone:

Bron: https://linkdhome.com