Opdrachten

Apple heeft HomeKit als ‘slimme huis applicatie’ op haar devices zoals iPhone, iPad en MacBook’s. Om nog slimmer om te kunnen gaan met automatische taken voor smart-home is er de app ‘Opdrachten‘, vanaf iOS v12 standaard op iPhones en vanaf type Xs te gebruiken zonder extra software.

Opdrachten is een app om een opeenvolging van taken te maken die sequentieel uitgevoerd worden en waaraan condities kunnen worden toegevoegd. Die taken kunnen op hun beurt dan andere app’s aanspreken en taken laten uitvoeren. Er zijn in de ‘opdrachten-galerie’ diverse voorbeelden te vinden of maak zelf een opdracht door de ‘bouwstenen’ te kiezen en op volgorde te zetten.

Voor de home-automation kunnen in Opdrachten bijvoorbeeld de HUE verlichting aangeschakeld worden, of NFC chips inlezen en daar acties op laten volgen voor accessoires die in de HomeKit woning aanwezig zijn.

Of maak een opdracht die de AppleTV uit sluimerstand haalt, de audio-versterker op het juiste audio-kanaal zet en de TV op de juiste HDMI poort aanzet.