HomeBridge

HomeBridge is een applicatie die een koppeling maakt tussen Apple Home en devices die niet Apple Home ‘enabled’ zijn. Hierdoor kunnen deze devices toch via Home bediend worden. Zo heb ik bijvoorbeeld de ‘slimme stekkers’ van Klik-Aan-Klik-Uit gekoppeld via een ICS-1000, de bridge-module van KAKU. Deze bridge-module wordt wel ondersteund in HomeBridge en daardoor zijn alle devices die geconfigureerd zijn via deze ICS-1000 ook bekend in Apple Home.

Er zijn ontzettend veel plugins geschreven voor HomeBridge, één daarvan gebruik ik om mijn Marantz versterker aan en uit te zetten of het volume aan te passen. Of een module voor een http-get API module om een LED-strip aan te sturen middels http-commando’s. Of een plugin voor de Panasonic TV die met het thuisnetwerk is verbonden en zodoende hiermee bediend kan worden. Kortom, als er een netwerk-koppeling aan zit, is het aan te sturen!

De plugins zijn te vinden op de NPM-website, een platform voor javascript ontwikkelaars. Zoek hier maar eens op ‘homebridge‘: https://www.npmjs.com/

Hoe je zelf HomeBridge kunt installeren en gebruiken, lees je in de sub-pagina’s via het menu.